Arcade Fire, Palacio de Deportes, Madrid, 20.11.2010

15dec.10

Neighbourhood #1

Despre Arcade Fire s-a mai tot scris pe indiescouts.ro, insa nu am cum sa las neimpartasita experinta concertului de la Madrid. Mi-am luat biletele la presale in ziua 1, sperand sa prind cel mai bun loc posibil. Asta chiar inainte ca The Suburbs sa-mi ajunga in posta, iar venirea lui nu a facut decat sa-mi sporeasca si mai mult nerabdarea. Seara a inceput frustrant: biletele trimise la fata locului erau altundeva decat mi se promisese initial si openerii nu aveau nici o treaba cu muzica. Nu pot sa inteleg cum o trupa precum Arcade Fire ii are in deschidere pe Fucked Up. Dar toata amaraciunea a fost stearsa cu buretele chiar dupa primele 10 secunde cu Arcade Fire pe scena. Sunetul a lasat de dorit, insa canadienii au emanat o energie de nedescris si au facut tot ce au putut sa ascunda aceast impediment. Detest arenele inchise, insa concertul asta a fost cu totul altfel. Senzatia pe care am avut-o auzind 10.000 de oameni cantand piesele o data cu trupa si acoperind ecoul instrumentelor nu poate fi descrisa in cuvinte.

Au inceput cu „Ready to Start” si proiectii exotice pe ecranul aidoma unui panou publicitar de pe margina autostrazilor. Vali (Grimus) isi dorea “No Cars Go”, si a venit si ea extrem de repede si a fost cantata in mare stil. Dupa “Modern Man”, cred, Win Butler a marturisit cu vocea tremuranda ca nu se atepta la un asemenea public si ca s-ar putea sa nu mai fi trait ceva asemanator pana atunci. Cam asa ma simteam si eu. Au continuat cu piesele de pe The Suburbs, intercalate pe alocuri cu cel mai bune bucati de pe Funeral. “Crown of Love“ m-a lovit precum o ploaie rece de primavera urmata de un val brusc de caldura si dupa un “Neighbourhood #1” de exceptie a venit si “We Used to Wait”, o piesa cu o valoare sentiementala total speciala pentru mine.

Au inchis cu “Rebellion”, nu inainte ca Win sa se urce pe gardul din fata scenei pentru un contact cu multimea, dar au revenit cu inca doua piese pentru un public uluit, care nu s-a sfiit nici o secunda sa arate ca a absorbit fiecare piesa prin toti porii. A fost un concert impresionant. Nu pot decat sa recomand tuturor fanilor sa stranga cureaua si sa-si faca drum sa-i vada live. Pana atunci puteti vedea cateva instantanee de la concertul din Madrid aici.

Reclame


2 Responses to “Arcade Fire, Palacio de Deportes, Madrid, 20.11.2010”

  1. Please, Indiescouts, bring Arcade Fire to Cluj!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: